dinsdag 3 november 2015

Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar was "Raar maar waar". Hieronder kunnen jullie lezen welke leuke activiteiten we allemaal gedaan hebben.











Bodemles

Door: Chakir, Soefian, Jelle

Er kwam een meneer op bezoek en die vertelde over de bodem in elkaar zit. We gingen een mindmap maken  over de bodem. Daarop  schreven we wat we al wisten over de bodem. Toen mochten we onze mindmap presenteren. Toen ging de meneer vertellen wat er allemaal in de grond leeft.



 

Lekker lezen

De kinderen mochten lekker lezen uit hun eigen leesboek. vandaag hoefde je niet op je stoel te zitten, maar mocht je zelf een fijn plekje uitkiezen.



















Voorlezen aan de onderbouw

Door: yael,emma,omayma

De bovenbouw heeft tijdens de kinderboekenweek voorgelezen aan de onderbouw. De bovenbouw nam van thuis prentenboeken mee van thuis. Het was heel gezellig , en je mocht zelf weten waar je zat! Je mocht een half uur voorlezen aan het kind. Je mocht boeken ruilen als je al je boeken/boek uit had, maar de kinderen moesten het boek/boeken wel leuk vinden. Heel veel kinderen hadden boeken mee, maar sommige ook niet! Dan mocht je lenen van een ander kind. Sommige kinderen die hadden een plek waar ze helemaal alleen zaten. Maar op sommige plekken was het heel druk. Sommige kinderen van de onderbouw hadden ook boeken mee. Sommige juffen hadden ook boeken mee.









 

Een schrijver in de klas

Door: Kyra, Sam en Suus
Groep 6 en 7 die gingen naar beneden waar de schrijver Karin was. Zij ging een stukje voorlezen uit haar nieuwe boek Tymothie .het boek ging over zijn eigen ik ontdeken. Hij kwam in heel veel bubbels terecht. die bubbels waren in het geheime schuurtje van de buurman. In de bubbels kwam hij in andere plekken. In elke bubbel kon hij kiezen of hij dat wilden worden. En ze vertelde niet het einde van het boek. Het boek was te koop bij verschillende winkels. En we kregen een handtekening van haar en een kaartje over de info van het boek.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
De voorleeswedstrijd
Door: Nikki, Zehra en Yasaman.
We begonnen met de voorronde daar deden veel kandidaten mee. Maar er was 1 de beste en dat was in groep 7 Emma. Tijdens de voorleeswedstrijd moesten de kinderen die door waren een stukje voorlezen uit het meester Jaap boek en een gedicht of een dialoog doen . Er was een jury van vier mensen 2 kids uit groep 8 en rt juf Kyrsten  en er kwam een mevrouw uit de bieb van Voorschoten. Uiteindelijk had iemand uit groep8 gewonnen.